Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witajcie byłam wczoraj u położnej i jestem spokojna ponieważ martwiłam się że dzidziuś nie leży główką w dół ale położna zapewniła że leży główką w dół myśle że się nie pomyliła wie przecież więcej na ten temat niż ja.Ale po tym całym "macaniu"gdzie jest główka bolał mnie brzuch w nocy i rano dobrze że mam zapas NOSPY z PL to mi przeszło.U mnie zostało jeszcze 8 tygodni do końca i powiem Wam że bardziej martwie się przeprowadzką(kupiliśmy dom)mamy przeprowadzać się 1 września a ja termin mam na 27sierpień tak myśle że może dzidziuś wstrzyma się te parę dni ale znając życie abym jeszcze wcześniej nie urodziła.Udanych wakacji życzę i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Hej!Gratuluje nowego domu i calej tej otoczki zwiazanej ze zmiana tego typu, ale uwazaj na ta nospe!
Gadalem z zona i jest zdania ze zazywanie tego typu tabletek rozkurczowych powinnas skonsultowac z jordmor/położną.
Pozdrawiamy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
witaj dzieki za podpowiedż to jest moja druga ciąża i wszystko konsultuje z lekarzem także nic na własną rękę.Dzięki za dobrą radę na pewno komuś się jeszcze przyda z resztą wszystko co wche się zażyć chodzi mi o lekarstwa trzeba konsultować z resztą najlepiej nic nie brać po za witaminami dla ciężarnych.W pierwszej ciąży nałykałam się wszystkiego i "nawkładałam" ponieważ chodziłam do pani ginekolog która zamiast mnie wyleczyć wpędzała w chorobę oczywiście zapewniała mnie że jest ok i przestałam do niej chodzić bo skoro było dobrze,gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży zmieniłam lekarza i to na świetnego lekarza wszystko wyleczył a syn urodził się zdrowy jak dąb,obawiałam się że coś może być nie tak z dzieckiem ale jak do tej pory nie zapeszać jest zdrowy i dobrze się rozwija.Teraz żadnych tabletek oprócz witamin nie zażywam nic chyba że coś to nospa ale to już w sporadycznych wypadkach jak dziś najważniejsze że już nie boli.jeszcze raz dzięki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
Hihi ja tez byłam dwa dni temu u położnej i mój maluszek tez już jest główką na dole no i powiedziała ze pewnie urodzę jeszcze przed terminem bo tak jest mały nisko Zostały Mi dokładnie dwa miesiące do porodu Heh zaczynam się bać porodu jaki i tego czy sobie poradzę tu z dzieckiem.. Ale już doczekać się nie mogę kiedy Mały będzie z Nami

P.S: Czy któraś z Was tez dwa miesiące przed porodem odczuwa lekkie skurcze podbrzusza?? Ja tak mam od kilku dni, położna mówi ze to dobrze bo się przygotowuje na poród ale czy to nie aby za wcześnie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
ja też tak miałam w pierwszej ciąży ale były krótkie i nie często i teraz też miałam może ze 4razy i na razie spokój.Nie co się bać jak już będzie dzidziuś to wszystko samo do sytuacji się unormuje i nie będziesz wtedy myśleć poradzę sobie czy nie już nie będzie wyjścia będzie dobrze beatris.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
Hi ja mam termin na 23 sierpnia ale tez mi sie wydaje ze to bedzie wczesniej, malenstwo siedzi nisko non stop latam "siku", chodze jak pokraka tz przewaznie jak wstaje to sie musze podpierac jak babulinka tak mnie mniesnie bola w pachwinach i w podbrzuszu, a od tamtego tygodnia mam delikatne bolesci tak na przemian skurcze i kolki, w przyszlym tyg. ide do poloznej zobaczymy co powie i mam nadzieje ze ta moja male wiercipietka lezy juz glowka w dol
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Hej Beatris!

Ja mam termin na 20wrzesnia czyli za 2 m-ce, nie oduczwam zadnych bóli ani skurczy... Wizyte u poloznej mam za tydzien. Mam wrazenie ze mam bardzo nisko brzuch, tak porownuje do kolezanek ciezarnych

To moja druga ciaza, pierwsza coreczke urodzilam 3 tyg przed terminem, moja mama urodzila mnie 3 tyg przed terminem, teraz tez ma byc corcia, wiec przygotowuje sie na porod na poczatku wrzesnia, hhihih

Pozdrawiam Mamusie i przyszle Mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
Pewnie jakoś będę musiała sobie poradzić Ale jak coś będzie mnie niepokoić to będę pisać no i na pewno dzwonić do pl do rodzinki.. A ja mam termin na 7września, chociaż chciałabym urodzić szybciej na urodzinki męża 30sierpnia miałby fajny prezent syna urodzonego w ten sam dzionek Dziękuje za miłe słówka toja buziaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Agnieszka Mol
(gaga89)
Wiking
Hej ja mam termin na 25 sierpnia w pierwszej ciąży tez mialam skurcze miesiac przed porodem . Teraz tez juz miałam ale tylko raz. Pierwszą córcie urodziłam po terminie 6dni, ma nadzieje ze teraz urodze wczesniej Przy pierwszym dziecku zawsze sa obawy ze sobie niie poradzimy ale jak juz dzidzius jest z nami to wszystko sie zmienia i jest dobrze. Pozrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Te skurcze, o których piszecie to norma. Mogą pojawiać się już od 6 mies ciąży. Macica przygotowuje się do porodu. Później pojawiają się coraz częściej i są coraz silniejsze. Macica robi się wtedy bardzo twarda. Początkowo nie powinny być zbyt częste ani mocne. Ja miałam w pierwszej ciąży w 7 mies tak częste i silne, że wylądowałam na patologii, a tam po tygodniu rozpoczęła mi się akcja porodowa. Zaczęli faszerować mnie Fenoterolem i wszystko zatrzymali, ale prawie do końca ciązy leżałam.
Gdy te skurcze się pojawiają trzeba wziąść chwilę oddechu, czasem usiąść zrelaksować się. Trzeba uważać z dzwiganiem, bo od niego pojawiają się częściej i są silniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok